Новий Hyundai Tucson PHEV здивував економією палива

Корейський позашляховик Hyundai Tucson останнього покоління здатний багатьох здивувати не тільки оригінальним дизайном, але і економією палива, якщо мова йде про його гібридну версію.

Зокрема, згідно з даними, опублікованими американським агентством з охорони навколишнього середовища (EPA), на повному паливному баку і повністю зарядженій акумуляторній батареї Hyundai Tucson PHEV здатний подолати 675 кілометрів з яких 50 кілометрів він здатний подолати, рухаючись виключно на електродвигуні.

Такої економії палива корейським інженерам вдалося досягти як завдяки гібридним технологіям, так і завдяки активній повітряній заслінці, яка сприяє мінімалізації коефіцієнта лобового опору.

Hyundai Tucson PHEV оснащується 1,6-літровим двигуном T-GDI Smartstream, якому допомагає електродвигун, а сумарна потужність його гібридної силової установки становить 265 кінських сил. Ця потужність розподіляється на всі 4 колеса через стандартну систему повного приводу і 6-ступінчасту автоматичну коробку перемикання передач (АКПП).