На АвтоЗАЗі показали, як збирають автомобілі нових марок (Фото)

Запорізький автомобільний завод, який асоціюється з невеликими і зручними українськими автомобілями ЗАЗ, «Тавріями» і «Славута», показав як відбувається збірка автомобілів Groupe Renault. Про це пише «Стіна».

Кілька марок автомобілів, які стали брендами французького Renault, а це Renault, Kia і LADA, збирають невеликими партіями на українському автозаводі. За словами глави ЗАЗу, Миколи Євдокименка, в 2020 році завод став збирати для французького концерну зазначені автомобілі.

Продаж зібраних на ЗАЗі авто в нашій країні здійснюється через мережу магазинів Renault.

Зараз в Запоріжжі збирають кілька моделей авто Groupe Renault. Це такі марки як LADA Vesta, LADA Largus, LADA Granta, LADA 4 × 4, LADA Niva, LADA X-ray, Renault Arkana і Kia Rio, а також автобуси ZAZ А08, ZAZ А09 і ZAZ А10.

Директор підприємства похвалився, що за перші сім місяців завод випустив більше двох тисяч автомобілів, а в планах випуск ще понад чотири тисячі. Звичайно ж це не порівняти з піковими виробництвом і продажем в 2008 році, коли на підприємстві випустили і продали 280 тисяч автомобілів.

За даними Євдокименко, при роботі на повній потужності, завод може випускати 7 автомобілів на годину. Зараз підприємство працює, використовуючи тільки 20% потужностей.

Нещодавно також стало відомо, що на ЗАЗі планують збирати автобуси марки Mercedes.