Mercedes скоротить кількість ДВЗ в 2 рази через нові екологічні норми (Фото)

Європейська комісія закликає припинити продажі нових автомобілів з ДВЗ вже в 2035 році. Автовиробники будуть змушені поступово відмовлятися від моделей з цим типом двигунів.

Очікується, що суворі вимоги до викидів CO2 почнуть діяти з 2025 року. Цей факт поставить під загрозу вироблення малолітражних авто з двигунами внутрішнього згоряння.

При таких умовах виробникам складно, як і раніше отримувати прибуток після настройки бензинових і дизельних двигунів відповідно до нових правил.

Mercedes задумався про майбутнє і планує виключити багато варіанти двигунів. Головний операційний директор Mercedes Маркус Шефу, визнав, що в кінці цього десятиліття планується скоротити кількість ДВЗ в 2 рази. AMG C63 наступного покоління вже переходить на електрифікованих версію 4-циліндрового двигуна AMG A45.

Кілька брендів вже оголосили про плани переходу на повністю електричну лінійку до кінця десятиліття, в тому числі Jaguar (2025 р.), Opel (2028 р.), Ford of Europe (2030 р.), Volvo (2030 р.), Bentley ( 2030 р.) та інші.