Представили семимісний кросовер Jeep Commander (Фото)

Новинка марки Jeep дебютувала на ринку Бразилії.

Новий кросовер Jeep Commander з внутрішнім кодом H6 створений бразильським підрозділом альянсу Stellantis. І це перша модель марки Jeep локальної розробки, хоча інженерний підрозділ вже мало досвід створення автомобілів Fiat. Бразильський Commander базується на основі компактного кросовера Jeep Compass, і у них одна архітектура FCA Small Wide з поперечним розташуванням двигуна.

Однак новий Jeep Commander значно більший за Compass, у нього інша зовнішність і оригінальні зовнішні панелі кузова, а всередині машини встановлений третій ряд крісел. Колісну базу розтягнули на 158 мм (до 2794 мм), загальна довжина збільшилася відразу на 365 мм (до 4769 мм). Також новий Commander на 40 мм ширше (1859 мм) і на 54 мм вище (1682 мм) «донора».

Новий бразильський Jeep Commander важче Compass на 96 кг: базова версія в спорядженому стані важить одна тисяча шістсот вісімдесят п’ять кг. Простих комплектацій у новинки не буде, в первісної гамі є тільки багаті виконання Limited і Overland . Вся світлотехніка діодний, на вибір є колісні диски діаметром 18 або 19 дюймів, а заявлений кліренс становить від 208 до 212 мм в залежності від версії.

За силовим агрегатам Jeep Commander уніфікований з Compass бразильського виробництва. Базова зв’язка – це бензиновий турбоагрегат 1.3 (185 к.с., 270 Нм) з 6-ступінчастим “автоматом” і переднім приводом, для підвищення прохідності присутній тільки електронна імітація блокування диференціала. Як альтернатива є турбодизель 2.0 (170 к.с., 380 Нм) з 9-ступінчастим “автоматом” і повним приводом з муфтою на задній осі.

Випускати новий Jeep Commander почали в бразильській Гояні: на одному конвеєрі з моделями Compass, а також Renegade. Старт продажів намічений на жовтень. Експорт новинки планується виключно в країни Латинської Америки.


Не пропустіть