Ford воскресить для Європи стару модель, яка замінить Focus та Fiesta

Ford EcoSport, після відходу з ринку, залишив прогалину в сегменті компактних кросоверів марки у багатьох країнах, на модель нарешті наближається до свого повернення. Розробка нового покоління йде повним ходом і очікується, що вона знову дозволить бренду зайняти конкурентні позиції в категорії починаючи з 2025 року. Нова модель буде спрямована на збільшення обсягів продажів і буде запропонована як у бензиновій версії, так і повністю електричному варіанті.

Особливо повернення EcoSport буде актуальним для Європи, де кросовер допоможе Ford компенсувати припинення випуску таких важливих для бренду моделей, як Fiesta та Focus. Варто відзначити, що EcoSport вже продавався в Європі в минулому поколінні і досяг дуже задовільних комерційних результатів, з річним обсягом продажів майже 50 000 одиниць. Виробництво здійснювалося на заводі у Крайові, Румунія.

Тепер все свідчить про те, що виробництво буде сконцентровано на заводі у Валенсії, Іспанія. Ford вже підтвердив, що вироблятиме на цьому підприємстві «нову модель багатоенергетичного типу», не розкриваючи деталей. Незважаючи на загадковість, йдеться саме про наступний EcoSport. Термін «багатоенергетичний» передбачає, що модель буде доступна з різними силовими установками, включаючи гібридні версії та чисто електричне виконання.

У європейському портфоліо Ford EcoSport 2025 позиціонуватиметься нижче моделі Puma і, як згадано, має досягти високих комерційних обсягів, особливо на тлі падіння попиту на електромобілі. Для цього він буде пропонуватися за конкурентоспроможними цінами, порівнянними з цінами, зокрема, Dacia Duster, який є одним з найбільш продаваних SUV в Європі протягом багатьох років.