Компанія Volkswagen представила автономний фургон ID. Buzz

Volkswagen і Argo AI, розробник технологій автономного водіння, показали першу тестову модель свого безпілотного мікроавтобуса ID Buzz. Про це пише TechCrunch.

В ID Buzz встановили 14 камер, 11 радарів і 6 лідарних датчиків – останні дозволяють йому помічати об’єкти на відстані більше 400 метрів навіть в умовах обмеженої видимості.

Крім набору датчиків, мікроавтобус оснащений системою автономного водіння Argo AI, яка включає карти, обладнання та спеціальний софт. Це дозволяє прототипу «передбачати дії пішоходів, велосипедистів та транспортних засобів, а також керувати двигуном, кермом і гальмами, щоб автомобіль рухався безпечно і природно, як у досвідченого водія», сказали в Volkswagen.

Очікується, що тестування ID Buzz на дорогах Гамбурга почнеться вже через кілька місяців, а до 2025 року буде запущений проект по комерційному перевезенні пасажирів і доставці товарів.

«Випробування на дорогах загального користування дійсно пройдуть через кілька місяців. Ми дуже близькі до цього», – підтвердив гендиректор Argo AI Брайан Салескі.

Вперше Volkswagen представила концепт ID Buzz ще в 2017 році. Зараз мікроавтобус продовжує проходити тести на спеціальній трасі, розташованій недалеко від аеропорту Мюнхена.

Крім Volkswagen, Argo AI співпрацює з Ford Motor і Lyft, всього інвестори вклали в цей стартап кілька мільярдів доларів, що збільшило його капіталізацію до $ 12,4 млрд. Додаткові кошти можуть бути залучені в ході публічного розміщення акцій, яке заплановане на 2021 рік.