Черга за Porsche Taycan розтягнулася на півроку через «величезний» попит (Фото)

Незважаючи на те, що Porsche Taycan – це розкішний і дорогий електромобіль, недоступний для більшості покупців нових автомобілів, у Porsche немає проблем з його продажами.

Виступаючи на Мюнхенському автосалоні, виконавчий директор Porsche Олівер Блум сказав, що попит на Taycan залишається таким високим, що час очікування в даний час може досягати шести місяців.

«Наша початкова виробнича потужність Taycan становила 20 000 одиниць в цьому році – стільки ми продали в першій половині року», – сказав Блюм агентству Reuters. «Вхідні замовлення величезні – вони хороші і в Китаї».
Блум додав, що збільшення часу очікування нових моделей Taycan сприяла також нестача мікросхем.

Високий попит на Taycan показує, що перший повністю електричний автомобіль Porsche уже успішний – і якщо все піде добре, продажі електромобілів бренду повинні тільки зрости. В недалекому майбутньому Porsche представить повністю електричний варіант Macan, і, хоча спочатку він буде продаватися разом з нинішньою моделлю з ДВЗ, електромобіль в кінцевому підсумку витіснить останній варіант і, безумовно, може стати кращим автомобілем Porsche.

Повідомляється також, що Porsche розглядає можливість створення електричного седана меншого розміру, щоб скласти конкуренцію BMW i4 і Tesla Model 3. Зрозуміло, що така модель може використовувати ту ж платформу PPE, що і майбутній електромобіль A4 e-tron, і може розділяти багато з його компонентів з Macan EV, включаючи акумулятор і силову установку.


Не пропустіть