VW хоче обігнати Tesla як найбільшого в світі виробника електромобілів: названо терміни

Група Volkswagen хоче захопити корону “Тесли” як найбільшого в світі виробника електромобілів до 2025 року.

Німецький конгломерат має намір запустити близько 70 електромобілів на батарейках по всьому світу до 2030 року і завершує розробку агресивної стратегії в США, яка буде підкріплена цілями адміністрації Байдена в області EV. Аналітики LMC Automotive кажуть, що група VW дійсно знаходиться на шляху до того, щоб перевершити Tesla з продажу EV до 2025 року, відзначає Auto News.

У США VW в даний час продає повністю електричний ID.4 і незабаром доповнить його седаном ID.BUZZ і ID Aero. У Volkswagen Group також є перевага в тому, що вона володіє безліччю різних виробників автомобілів, і в кінцевому підсумку в її асортименті буде набагато більший асортимент електромобілів, ніж у Tesla. В даний час Tesla виробляє тільки Model 3, Model Y, Model S і Model X, хоча в майбутньому до них приєднаються Cybertruck, родстер і модель початкового рівня вартістю близько 25 000 доларів.

На початку цього року виконавчий директор VW Герберт Дисс приєднався до Twitter і натякнув на амбіції бренду EV в твіті, адресованому Ілону Маску.

“Привіт, @Twitter!” – написав він. “Я тут, щоб вплинути на @VWGroup, особливо з політичних питань. І, звичайно, щоб отримати частину ваших акцій на ринку, @elonmusk – в кінці кінців, наш ідентифікатор 3 і електронний трон завоювали перші ринки в Європі. З нетерпінням чекаємо продуктивних обговорень”.


Не пропустіть