Термін очікування Tesla Model Y перевищив півроку (Фото)

Tesla збільшила термін виконання замовлення на Model Y Long Range AWD до півроку. Згідно з даними онлайн-конфігуратора, заброньований зараз автомобіль покупець зможе отримати лише на початку квітня 2022 року.

При цьому, як зазначає портал Insideevs, ще тиждень тому дата поставки обмежувалася березнем, а два тижні тому – лютим наступного року.

Model Y, таким чином, стала найбільш затребуваною, що змусило Tesla організувати виробництво в Техасі. Розрив в попиті і пропозиції постійно збільшується.

Єдиними, для кого очікування електромобіля зведено до мінімуму, є покупці “топової” версії Performance, переплата 7 тисяч доларів. Її виробник готовий надати вже в листопаді цього року.

Cepійне виробництво Tesla Model Y почалося в січні 2020 року порівняно. Побудована на бaзe Model 3 новинка має повний привід з окремими електромоторами на кожній осі – ззаду основний, попереду допоміжний.

У варіанті Long Range AWD електрокар набирає 100 км/год за 4,8 секунди, а його максимальна швидкість обмежена 217 км/год. Одного заряду акумуляторної батареї вистачить на 451 кілометр поїздки.


Не пропустіть