Стало відомо, коли Tesla запустить свій новий автозавод в Німеччині

Новий завод Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg почне випускати електрокари американської марки вже в листопаді 2021 року – незабаром після отримання дозволу на його запуск від влади ФРН.

Ілон Маск зазначив, що для виходу Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg на проектну потужність буде потрібно набагато більше часу. Глава американської марки зазначив:

«Нарощування обсягів виробництва зажадає більше часу, ніж пішло на саме будівництво заводу».

Повідомляється, що нове підприємство в Німеччині зможе випускати до 5 000 електрокарів на добу, але серійний випуск може бути збільшений до 10 000 машин. Ілон Маск також поспілкувався з екологами, які критикували Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg за його негативний вплив на навколишнє середовище в районі. Глава американської марки розповів, що потреби майданчика в воді дуже невеликі, а виробництво батарей буде екологічним. Раніше екоактивісти побоювалися, що Tesla забруднить питну воду навколо.

Будівництво заводу з випуску акумуляторних батарей в безпосередній близькості від автоскладального майданчика потребують інвестицій в розмірі 5 млрд євро. На даний момент у Tesla є два заводи з випуску електрокарів. Підприємство Gigafactory 1 в Неваді спеціалізується на випуску акумуляторів, а Gigafactory 2 в Нью-Йорку займається виробництвом сонячних батарей, вони не відносяться до виробництва транспортних засобів. Також у автовиробника є майданчик в Нідерландах, на якому здійснюється дозбірка електромобілів для ринку Європи.


Не пропустіть