Polestar випустить три нових електрокара на платформі Volvo і Geely

Компанія Polestar, якою володіють Geely і Volvo Cars, анонсував три нові моделі з індексами від 3 до 5. Деякі подробиці про них вже є: за попередніми даними, в основу кросоверів Polestar 3 і Polestar 4 лягла модульна платформа Volvo SPA2, а хетчбек Polestar 5, серійна версія концепту Precept, побудований на архітектурі Geely SEA2. Всі три моделі вийдуть на ринок період з 2022 з 2024 рік включно.

У Polestar розраховують, що розширення модельної лінійки допоможе марці збільшити продажі з нинішніх 10 тис/машин в рік до 290 тисяч до 2025 року і розширити свою присутність: кількість країн, в яких представлений Polestar, виросте з 14-ти до 30-ти.

Раніше повідомлялося, що купеподібний кросовер Polestar 3 буде дворядним (а не трьох, як одноплатформений Volvo XC90 ) і отримає дві модифікації, з одно- і двомоторною установками. Виробництво моделі буде налагоджено на заводі Volvo в штаті Південна Кароліна, де також будуть випускати S60 і XC90 нового покоління. Про Polestar 4 відомо, що він буде являти собою «спортивну» версію Polestar 3 і отримає ще більш похилий дах.

Що ж стосується Polestar 5, то він стане серійним втіленням шоу-кара Precept, який дебютував в лютому минулого року. За габаритами його можна порівняти з BMW 7 серії: його колісна база досягає 3,1 м, що на 16 см більше, ніж у Volvo S90.


Не пропустіть