Названо найнадійніші трирічні автомобілі (Фото)

Автоексперти найбільш надійні авто 2018 року збірки визнали Lexus, Porsche і Kia.

Брак на ринку нових машин, який триває з минулого року, все ще продовжується. Основна причина – дефіцит мікрочіпів. У даних умовах більшість дилерів стали нав’язувати покупцям додаткові опції, через що цінник нових моделей збільшується.

У такій ситуації вторинний ринок став мало не єдиним порятунком для більшості покупців. Але знайти дійсно надійний транспорт на ринку старих авто теж нелегко. Полегшити це завдання може рейтинг автомобільних брендів з найбільш якісними і надійними моделями 2018 року збірки.

Так, на першому місці цього рейтингу розташовується Lexus. Експерти з’ясували, що на кожні 100 машин цього виробника припадає 81 проблема. На другій позиції знаходиться марка Porsche (86 несправностей на 100 од. авто). Замикає трійку лідерів бренд Kia, показник якої дорівнює 97 дефектів на 100 машин.

Далі на четвертому і п’ятому місці – Toyota (98) і Buick (100) відповідно. Найбільше дефектів було виявлено в машинах Land-Rover – 244 проблем на 100 автомобілів. Крім цього, в самому низу рейтингу виявилися бренди Alfa Romeo і Jaguar з показниками 196 і 186 дефектів відповідно.