Skoda відмовилася від випуску універсалу Fabia

Керівництво чеської компанії вирішило відмовитися від розробки компактного універсалу на користь електромобілів.

Керівництво компанії Skoda вирішило відмовитися від розробки моделі Fabia нового покоління з кузовом «універсал», яку мали почати випускати у 2023 році. Про це з посиланням на чеську агенцію CTK повідомляє портал Auto.cz.

Відповідний лист з інформацією про відмову від нового Fabia Combi був направлений персоналу заводу в місті Квасіни, де через півтора роки мало розпочатися виробництво автомобілів. Таке рішення керівництво Skoda обумовлене бажанням якомога швидше сконцентруватися на розробці електромобілів через новий екологічний стандарт «Євро-7», який має набути чинності 2026 року.

У зв’язку з цим Skoda змушена відмовитися від деяких майбутніх моделей із класичними двигунами внутрішнього згоряння. Рішення також обумовлено зниженням популярності компактних універсалів В-сегменту, які програють у популярності хетчбекам та кросоверам.

Універсал Skoda Fabia Combi мав розділити більшість основних вузлів, агрегатів, кузовних деталей та елементів інтер’єру зі стандартною Fabia. При цьому інженерам все одно довелося б вносити істотні дорогі зміни до платформи MQB A0, щоб адаптувати її до кузова «універсал».

Джерело autonews.ru

Не пропустіть