Suzuki Jimny отримав портальні мости та кліренс, як у Hummer (Фото)

Компактний позашляховик Suzuki Jimny завдяки невеликій вазі та наявності повноцінної системи повного приводу по праву займає місце у списку кращих сучасних «всюдиходів», здатних провезти водія та пасажира, не застрягши при цьому, навіть по серйозному бездоріжжю. Втім, стокові можливості машини влаштовують не всіх. Компанії Avus Auto та Delta4x4 вирішили об’єднатися для того, щоб перетворити «Джимні» з просто гарного позашляховика на суперпозашляховик.

Найпростішим способом покращити прохідність машини є ліфт її підвіски, а найефективнішим – встановлення портальних мостів, як на військових всюдиходах. Цим шляхом і пішли інженери двох компаній, що спеціалізуються на тюнінгу.

Особливістю портальних мостів є вісь самого моста, що знаходиться вище за колісну, а обертання коліс відбувається за рахунок редуктора.

Доробки в області підвіски разом із позашляховими шинами Cooper Discoverer AT3 4S дозволили збільшити кліренс «Джимні» майже до 400 мм. Для порівняння, це лише на 0,5 см менше, ніж у GMC Hummer EV 2022.

Але на цьому тюнери не зупинились. Delta4x4 укомплектувала японського «малюка» дистанційно керованими амортизаторами, блокуванням переднього та заднього міжколісних диференціалів, а також захистом двигуна з листа «нержавійки» та електричною лебідкою, здатною тягнути вагу до 3 тонн.

Цінник позашляхового комплекту для Jimny виявився підстати прайсу машини – понад 23 тисячі доларів.