Міст Патона не закриють на ремонт

Інформація про те, що міст Патона – одну з найважливіших автомагістралей столиці – нібито перекриють на ремонт, виявилась «фейком». Про це повідомив на своєї сторінці в Facebook перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. За його словами, мова про перекриття руху на мості взагалі не йде, а інформація щодо закриття мосту є навмисною маніпуляцією.

Раніше в мережі розповсюджувалися чутки про те, що мер Києва Кличко начебто закриває міст Патона через його аварійний стан на 2 місяці, починаючи з понеділка 29 листопада. Деякі користувачі Фейсбука, крім того, додавали жахливі подробиці про те, що міст, буцімто, «реально може зруйнуватися будь-якої миті, поховавши десятки і сотні людей».

Власне, підстави для таких висновків дійсно були: це кадри зі ЗМІ, на яких від мосту (якому цьогоріч  виповнилось 68 років) відколюються шматки бетону та падають в річку Дніпро, а також результати перевірок, що проводили інженери після часткового руйнування Шулявського шляхопроводу.

Столична адміністрація не заперечує аварійний стан моста Патона, однак наголошує на тому, що всіх заходів безпеки вжито – наприклад, обмежено в’їзд на міст будь-якого транспорта, навантаження на вісь якого перевищує 6 тонн, та рух крайніми правими смугами в обох напрямках, а також триває процедура підготування до реставрації переправи.


Не пропустіть