Китайський сервіс таксі планує вихід на український ринок

Компанія Beijing DiDi Infinity Technology Development Co., Ltd., що є одним з найбільших у Китаї агрегаторів таксі, отримала 24 листопада свідоцтво про реєстрацію товарного знака DiDi в Україні. Відзначається, що це не перша спроба китайців зареєструвати марку – аналогічні заявки компанія подавала у березні 2020 року, але їх не зареєстрували.

Улітку 2021 року ЗМІ вже писали про можливий вихід в Україні китайського таксі-гіганта, але тоді компанія спростувала чутки, хоча запустила сайт (який досі працює) та набирала персонал. Крім того, в Україні існує ще один сайт didi.ua – інтернет-магазин техніки. Чи не буде китайський агрегатор претендувати на його домен після реєстрації торгової марки?

Конгломерат DiDi надає послуги агрегатора таксі, каршерингу, райдшерингу та навіть велошерингу (в останньому його вважають монополістом). Сервісами DiDi (а це таксі DiDi, каршеринг DiDi, Hitch (райдшерінг DiDi), DiDi Bus, DiDi Minibus, DiDi Test Drive, Bike-Sharing) користуються понад 450 млн користувачів у більш ніж 400 містах Китаю та інших країнах. Замовлення таксі здійснюються через сайт або мобільний додаток.

Джерело LB

Не пропустіть