В оновлених електрокарів Peugeot e-208 та e-2008 збільшився запас ходу

Марка Peugeot повідомила про низку оновлень, які пережили електричні версії моделей 208 та 2008. Так фахівцям вдалося збільшити запас ходу електрокарів на 8%. При вимірах за циклом WLTP запас ходу моделі Peugeot e-208 виріс на 22 км – до 362 км, а кросовер e-2008 тепер може проїхати на одній зарядці до 345 км, що на 25 км більше ніж до оновлення.

Тим не менш, у компанії Peugeot повідомляють, що насправді енергоефективність модернізації ще вища: у реальному циклі використання машин у місті за температур, близьких до 0 градусів Цельсія, зростання запасу ходу може досягати 40 км.

Крім того, компанія забезпечила обидва електрокари новими шинами з додатково зниженим опором кочення. Так, модель Peugeot e-208 отримала 16-дюймові колісні диски, її вседорожній «побратим» – 17-дюймові. Обидва автомобілі оснащуються новим тепловим насосом, доповненим датчиком вологості. Завдяки новому датчику оптимізуються витрати енергії на обігрів, а також кондиціювання салону. Стверджується, що технологія показує особливу ефективність за низьких температур повітря.

Нарешті, електричні хетч і кросовер Peugeot 208 і 2008 стали оснащуватися редуктором зі зміненим передатним числом: це дає змогу заощаджувати електрику при стабільному русі магістралями. Обидва електрокари комплектуються однією й тією ж силовою установкою: це електродвигун на 136 к.с. і 260 Нм крутячого моменту в парі з 50-кіловатною батареєю.