Nissan випустить 23 нові моделі

Nissan розповів про нову стратегію розвитку Nissan Ambition 2030, яка передбачає великі вкладення у розвиток електрифікованих автомобілів. Протягом наступних п’яти років виробник інвестує близько 17,6 мільярдів доларів, і до 2030 року представить нову лінійку з 23 автомобілів: 15 електрокарів та вісім гібридів зі встановленням e-Power. Також у планах Nissan масове впровадження більш ємних твердотільних акумуляторів і технологій автономного водіння.

До 2028 року автомобілі Nissan почнуть оснащувати новими твердотілими акумуляторами (ASSB): вони мають більшу ємність, ніж літій-іонні, заряджаються приблизно на третину швидше і коштують помітно дешевше. Випуск ASSB почнеться на заводі в Йокогамі, який буде готовий до 2024 року, а до 2030 року Nissan збільшить виробництво батарей до 130 гігават-годин на рік.

Нові автомобілі отримають найсучасніших помічників з арсеналу Nissan. Фірмовий автопілот ProPilot через п’ять років буде встановлений на понад 2,5 мільйона машин Nissan та Infiniti. Ще за чотири роки кожну нову модель обладнають лідарами нового покоління.

Завдяки вкладенням Nissan збирається вже до 2026 значно збільшити обсяги продажів «батарейних» машин. У Європі вони займуть 75 відсотків від загальної кількості автомобілів, що реалізуються, в Японії – 55 відсотків, у Китаї – 40 відсотків. Щодо США плани менш амбітні: 40-відсоткової частки Nissan планує досягти лише до 2030 року. Ще через 20 років японський виробник збирається досягти повної CO₂-нейтральності, включаючи виробництва у всьому світі.