Посвідчення водія можна отримати поштою

З початку листопада в українців з’явилась можливість замовити посвідчення водія через Електронний кабінет водія та отримати його у відділенні Укрпошти або замовити доставку кур’єром. Таку практику узаконює постанова Кабінету Міністрів України. Як зазначив на своїй Facebook-сторінці заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий, нововведення мінімізують контакти з іншими людьми та значно заощаджують час, витрачений на відвідування сервісних центрів МВС.

Ціна за бланк посвідчення водія залишилася незмінною – 243 грн, а послуги з організації доставки незалежно від місцезнаходження отримувача коштують 195 грн. В оплату всього сервісу вже включена оплата доставки Укрпоштою, яка здійснюється у рамках послуги «Укрпошта Експрес» у терміни до 2 днів у межах обласного центру, області та між обласними центрами, та від 3 днів у межах України.

Алгоритм замовлення дуже простий. Достатньо авторизуватися в Електронному кабінеті водія та пройти етапи, зазначені у повідомленні Головного сервісного центру МВС. Проект реалізований у співробітництві з ДП «Інфотех» та Укрпоштою.