Український АвтоКрАЗ експортує продукцію в ЄС

Найбільший український виробник вантажних автомобілів АвтоКрАЗ відправив партію повнопривідних КрАЗ-6322 до Європейського Союзу та почав виготовлення продукції, якою раніше не займався – наприклад, геолокаційних причепів або нових видів кранів та пожежної техніки. На заводі планують відновити повноцінну роботу головного конвеєра і для цього вже набирають персонал.

Про це повідомляє MMR.net.ua з посиланням на інтерв’ю «Кременчуцькій Газеті» гендиректора «АвтоКрАЗу» Романа Черняка.

«Завдяки виграним тендерам та конкурсам в Україні та за її межами ми отримали вагомий пакет замовлень, який дозволяє повноцінно працювати і здійснювати всі виплати, що передбачені бізнес-планом, зокрема і зарплату», – розповів він. За його словами, підприємство впевнено формує портфель замовлень на 2022 рік і бачить його загалом в обсязі на рік до 1000 автівок різних моделей та модифікацій.

При цьому керівництво КрАЗу дуже незадоволене діями місцевої влади, зокрема – мера Кременчука Віталія Малецького. На думку заводчан, він не дбає про КрАЗ, купуючи МАЗи та китайську техніку та не замовивши протягом останніх 4 років жодної машини на місцевому заводі. Хоча, сплачуючи зарплату та перераховуючи кошти в міський бюджет, підприємство сприяє виділенню коштів на потреби міських програм: від виплат зарплат бюджетникам до сплат за енергоносії.


Не пропустіть