Першу платну дорогу в Україні почнуть будувати в 2022 році (Фото)

Перший український автобан пов’яже кордон з Польщею та місто Рівне. Протяжність дороги «Краковець – Броди – Рівне» складе приблизно 280 км, а час, за який можна буде подолати цю відстань, має зменшитися до 2,5 годин замість 4-х з лишком, потрібних нині. Про це йшлося на нараді у Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, повідомляє MMR.net.ua з посиланням на Урядовий портал.

У нараді, що відбулась 7 грудня, брали участь також Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки Юлія Свириденко, Міністр інфраструктури Олександр Кубраков, представники Міністерства фінансів та учасники проекту.

Дорогу планується будувати на умовах концесії за участю інвесторів, а це, швидше за все, означає, що автобан буде платним. Шмигаль назвав відсутність таких доріг протягом 30 років «економічним злочином проти держави Україна» та підкреслив, що розпочати реалізацію проекту необхідно якомога швидше.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що збір інформації за маршрутом проекту вже завершений: заміри інтенсивності руху зроблені, всі матеріали проаналізовані, розроблені технічний дизайн та три варіанти проходження траси. Передбачаються три етапи реалізації проекту. Перші роботи будуть розпочаті вже наступного 2022 року.


Не пропустіть