Уряд США відмовиться від автомобілів із ДВС. Виняток – лише для військових машин та космічних апаратів

Уряд Сполучених Штатів Америки припинить закупівлю автомобілів із традиційними двигунами внутрішнього згоряння до 2035 року. Легкові автомобілі з ДВЗ перестануть поповнювати урядовий автопарк ще раніше – до 2027 року. Як повідомляє Reuters, такий указ у середу підписав президент Джозеф Байден, який підтримує електрифікацію автопрому. Відповідно до плану, він допоможе знизити обсяги викиду CO₂ в атмосферу на 65 відсотків до 2030 року та до нуля – до 2050-го.

В указі зазначається, що уряд США – це найбільший землевласник, споживач енергії та роботодавець у країні, через це він може сильно впливати на різні сфери діяльності, виводячи їх на більш екологічний шлях.

Нова політика не лише дозволить знизити рівень забруднення довкілля, а й підтримає виробників електромобілів. Проте, вона передбачає деякі винятки – наприклад, щодо військових машин та космічних апаратів.

На сьогодні федеральний уряд США володіє 657 тисячами автомобілів і щорічно купує по 50 тисяч нових машин. Так, у 2020 році на закупівлю транспортних засобів було виділено 4,2 мільярда доларів, і ще 730 мільйонів доларів пішло на пальне.

Ще у січні цього року Байден закликав американських чиновників пересісти на електрокари. За даними на 2020 рік, лише 0,5% урядових автомобілів працювали на електротязі.


Не пропустіть