Під будівництво Великої кільцевої дороги в Київській області відчужуватимуть землі громад

Перший етап будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги на Київщині почався без містобудівної документації, просторового плану територій та, саме головне, без дозволу органів місцевого самоврядування та громад.

Про це повідомляє MMR.net.ua з посиланням на сторінку в Facebook екоактивістки Kyiv Green City та головної редакторки журналу «Мандри» Лесі Москаленко.

У пості, в якому вона тегає «Укравтодор», Офіс Президента України, Київську обласну адміністрацію та ще багато державних служб та закладів, активістка стверджує, що чинний план прокладення дороги «матиме максимально згубні наслідки для довкілля». Зокрема, через те, що згідно з ним Велика кільцева має проходити по цінних торфовищах і людських оселях, а також через заплановану руйнацію гори, що захищає села від полігону побутових відходів.

Москаленко нарікає на те, що багато людей дізнаються про будівництво на їхніх ділянках  із соцмереж та вимагає не нехтувати правами громад, які, за її словами, «вже чотири місяці намагаються достукатися до Укравтодору, аби бути почутими!  І натикаються на повний ігнор».


Не пропустіть