Президент пропонує створити сайт про джерела фінансування «Великого будівництва»

У зверненні до Кабміну України Володимир Зеленський озвучив пропозицію щодо створення окремого онлайн-ресурсу, де б українці могли дізнатися про джерела та обсяги використаних коштів на реалізацію започаткованої ним програми «Велике будівництво». А також просить забезпечити обов’язкове посилання на новостворений сайт на усіх інформаційних матеріалах даної програми.

Про це повідомляє MMR.net.ua з посиланням на сайт електронних петицій.

Президент вважає, що «поява такого ресурсу сприятиме не тільки забезпеченню прозорості використання публічних коштів, а й стане стимулом для формування в суспільстві культури сумлінної сплати податків, а отже – сприятиме виведенню частини економіки з тіні».

Так президент України відповів на електронну петицію № 22/123 558-еп, яка вимагає вказувати фразу «за кошти платників податків» на всіх матеріалах про використання бюджетних коштів. Петиція набрала більше ніж 25 тис необхідних голосів.

«Зважаючи на високу суспільну значимість порушеного питання, підтримую пропозицію щодо забезпечення широкого висвітлення інформації про джерела, обсяги та порядок фінансування будівництва та реконструкції об’єктів, включених до програми «Велике будівництво», – зазначив Зеленський.

Чи буде створено новий сайт тепер вирішувати уряду.


Не пропустіть