Ще два мости через Дніпро можуть збудувати в Києві

Кабінет міністрів України має намір звести ще два мости через річку Дніпро у столиці, щоб таким чином розвантажити транспортні потоки й зменшити кількість заторів. З цим питанням звернувся у листі до прем’єра Олександр Кубраков, міністр інфраструктури.

Ще в серпні до міністерства надійшла пропозиція зі зведення нових мостів у Києві від Державного агентства автомобільних доріг, в якій пропонувалося розглянути можливість будівництва: мосту від вул. Богатирській до вул. Оноре де Бальзака; та мосту від вул. Столичне шосе до дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський (на ділянці Київ – Бориспіль).

Кубраков наголосив, що Київ займає 7 місце в світі за дорожніми заторами й столичні водії витрачають понад 8,5 днів на рік на стояння в пробках, що призводить до збитків у мільярдами гривень. Тому міністр попросив уряд вже зараз доручити Міністерству інфраструктури, Державному агентству автомобільних доріг, мерії Києва, Київській обласній державній адміністрації почати спільно працювати над питанням, а саме робити всі необхідні підрахунки, викупляти необхідну землю, виконувати передпроектні роботи.

Джерело Автоконсталтинг

Не пропустіть