В Україні можуть відновити виробництво мопедів «Карпати»

Всесвітньо відомий український стартап Delfast розробляє електричний байк, стилізований під раніше популярний мопед «Карпати». Новинка може отримати електричну силову установку.

Як стало відомо, наразі спеціалісти стартапу працюють над компактним електричним велосипедом, стилізованим під легендарні українські мопеди. Новий двоколісник отримає колеса 16′, замість 19′ на нинішній моделі електровелосипеда, високе кермо, коротку базу та сідло, у стилістиці мопедів. При цьому електромопед збереже педальний привід, отримає уніфікацію з існуючою моделлю Delfast Top 3,0 і буде орієнтований на іншу аудиторію споживачів.

Виготовлятимуть відроджені «Карпати» вже не у Львові (ЛМЗ), як колись, а на іншому підприємстві. Назва якого поки що засекречена.

«Карпати» — мопеди, (мокіки) що випускалися на Львівському мотозаводі з весни 1981 року. В 1986 році модель пережила рестайлінг і отримала назву «Карпати-2». Мопеди «Карпати-2» та «Дельта» (Ризького мотозаводу) були аналогічні за конструкцією і відрізнялися в незначних деталях. Всі моделі «Карпати» були мокіками, тобто оснащувались двигунами з робочим об’ємом близько 50 см3  без педалей.