Китайський DongFeng випустить електричну копію Hummer (Фото)

Влітку минулого року компанія DongFeng розпочала серійне складання цивільної версії армійського позашляховика сімейства Mangshi/Warrior, який був нелегальною копією знаменитого всюдихода Humvee/Hummer H1. Той автомобіль отримав назву Mangshi/Warrior M50 і відрізнявся від військового позашляховика відсутністю броні, що дозволило зробити його цінником відносно демократичним. Тепер у DongFeng анонсували його електричну версію.

Як повідомляють китайські журналісти з порталу CarNewsChina, електричному всюдиходу привласнять індекс M18. На відміну від M50, його рушійною силою буде не турбодизельний мотор GM V8, а батарейна установка, показники продуктивності якої вражають.

Mangshi/Warrior M18 отримає під капот електромотори, сумарна віддача яких складе 800 кВт, що еквівалентно 1070 кінських сил. У зв’язці з електричним двигунами працюватиме тягова літій-іонна батарея ємністю 140 кВт/год.

Заявлений запас ходу на повністю зарядженому акумуляторі становитиме близько 500 кілометрів, а на розгін з місця до першої «сотні» у позашляховика йтиме лише 5 секунд. До оснащення автомобіля також має увійти система автономного керування рівня 2,5 за класифікацією SAE.

Зовні машина буде 6-метровим позашляховиком, довжина якого складе 5,2 метра, а спорядження маса – трохи більше трьох тонн.

Головний конкурентом Mangshi/Warrior M18 у DongFeng бачать новий Hummer EV від General Motors. Попередні ціни на новинку вже оголошено. Вони становитимуть близько 90 тисяч доларів.