Skoda готує три нових електромобілі

Як повідомляє видання Autocar, слідом за кросоверами Enyaq і Enyaq Coupe чеська компанія додасть в гаму ще три електричні моделі. І всі вони виявляться компактнішими і дешевшими за Еніак. Найближчою новинкою має стати хетчбек гольф-класу, тобто аналог моделі Volkswagen ID.3. Чутки про такий електромобіль з’явилися ще п’ять років тому: швидше за все, для цього хетчбека компанія відродить історичну назву Skoda Felicia, яка використовувалася у шістдесятих та дев’яностих. Технічно цей хетчбек повністю повторюватиме ID.3.

Після цього вийде електричний аналог Октавії – середньорозмірний ліфтбек на платформі MEB. Octavia досі залишається найбільш продаваною моделлю компанії (201 тисяча машин минулого року), тому було б безглуздо обійти увагою цей сегмент ринку з електромобілями. А третя перспективна модель – компактний хетчбек, який стане формальним спадкоємцем моделі Skoda Citigo iV, що протрималася на конвеєрі менше ніж рік. В основу найменшої електро-Шкоди ляже спрощена платформа MEB Entry з переднім приводом, тобто це буде аналог перспективної моделі Volkswagen ID. Life. Дебют відбудеться орієнтовно у 2025 році.

Зрозуміло, електрична гама зростатиме і надалі, і в ній навіть з’являться трирядні моделі. Відповідно до стратегії Next Level, до 2030 року Skoda розраховує довести частку електромобілів у європейській структурі продажів до 50-70% (залежно від країни).


Не пропустіть