Компанія Renault планує поділ компаній для збереження бізнесу в Росії

Концерн Renault Group продовжує шукати лазівки, щоб зберегти “обличчя” і не йти з російського авторинку, пише ampercar.com.

Після початку війни Росії проти України, багато автовиробників пішли з ринку країни-агресора, тому що не бажали спонсорувати війну та вбивства мирних громадян російською армією. Компанія ж Renault всіляко викручувалась і кілька разів змінювала свою позицію щодо роботи на ринку РФ.

Кілька тижнів тому, виробник заявив, що тимчасово йде з російського ринку і “шукатиме рішення” щодо того, що робити зі своїми активами в РФ. За даними інсайдерів, зараз компанія Renault розглядає можливість розподілу бізнесу на кілька незалежних компаній, повідомляє Bloomberg.

Перші думки про поділ компанії в Renault Group розпочалися ще у лютому 2022 року. Минулого тижня гендиректор Лука де Мео та фінансовий директор Тьєррі П’єтон розповіли про деталі нового плану.

В окремий підрозділ хочуть вивести виробництво електрокарів та сервіс каршерингу та лізингу автомобілів Mobilize. При цьому на біржу хочуть вивести компанію New Mobility, що орієнтовно має статися вже 2023 року.

У відповідь на офіційні запити журналістів компанія Renault Group поки не коментує.

“Можливість глибокої перебудови Renault з’являється саме тоді, коли компанія стикається з кризою, пов’язаною з її давнім бізнесом у Росії. Минулого місяця Renault оголосила про відхід зі свого другого за величиною ринку, зупинивши роботу на своєму московському заводі і заявивши, що оцінює доступні варіанти для свого підприємства “АвтоВаз”.


Не пропустіть