Tata Motors представила електричний концепт кросовера Avinya 2025 року (Фото)

Перші такі електромобілі мають з’явитися на ринку вже 2025 року.

Сьогодні в рамках презентації нового електричного концепту Avinya стало відомо, що індійська компанія Tata Motors має намір налагодити випуск високотехнологічних електрокарів із запасом більш ніж 500 кілометрів. Передбачається, що перші такі машини з’являться на ринку вже до 2025 року. Повідомляється, що таким чином Tata стане прямим конкурентом для інших світових брендів.

Зрозуміло, основною метою Tata Motors є вихід на міжнародний ринок та нав’язування конкуренції іншим маркам. За даними представників компанії, виробник уже зробив усі стратегічні інвестиції, які необхідні для прискорення застосування електрокарів.

Зазначимо, що метою зниження шкідливих викидів спантеличились і в уряді Індії. Так, до 2030 року електрокари займуть приблизно 30% від усіх автомобілів, що випускаються. Для цього влада Індії пропонує різним автомобільним компаніям і виробникам комплектуючих багатомільярдні інвестиції.

Таким чином, вже до кінця 2022 року в Індії мають намір випустити близько 80 000 електрокарів, що вчетверо більше, ніж роком раніше. Крім того, індійські виробники мають намір вивести на ринок 10 різних електричних моделей вже до 2026 року. При цьому варто нагадати, що щорічно в Індії продається понад 3 мільйони автомобілів.