Tesla Model 3 стала бестселером у Європі

Згідно з даними, у березні Tesla Model 3 стала автомобілем, що найбільше продається, на загальному автомобільному ринку Європи. Минулого місяця було зареєстровано 23 013 одиниць, що перевершило продаж найпопулярніших і доступних автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння. На другому місці з 21 026 автомобілями виявився Peugeot 208. Ще одним сюрпризом від Tesla стала модель Y, що посіла третє місце з 18 968 реєстраціями.

Хоча це вражаючі показники для Tesla, важливо відзначити, що автовиробник відправляє автомобілі до Європи партіями, і тому продаж сильно змінюється від місяця до місяця. Тим не менш, цього року у автовиробника хороші продажі на ринку, а після перших поставок з гігафабрики в Німеччині будуть ще кращими. Продаж Tesla в Європі зросте на 77% у 2023 році порівняно з тим же періодом минулого року.

Повнопривідна модель 3 може розігнатися з 0 до 100 км/год за 4,5 секунди. Для порівняння, у задньопривідної версії час розгону від 0 до 100 км/год становить 5,1 секунди. Tesla вказує ту ж максимальну швидкість 220 км на годину та запас ходу 470 км, що й версія з одним двигуном для далеких поїздок.