Продажі нових авто в Україні впали у 10 разів

Після російського вторгнення в Україну місцевий ринок автомобілів завмер в очікуванні. І якщо на ринку вживаних машин збереглася активність, то продажі нових автівок за підсумками березня впали удесятеро.

За даними аналітиків, у березні українці придбали лише 546 автомобілів. Це рекордно низький місячний показник. Таким чином, ринок впав на понад 94% порівняно з березнем 2021 року.

Загалом з початку 2022 року в Україні зареєстрували 11,2 тисячі нових автомобілів. За аналогічний період — перший квартал 2021 року — українці придбали в салонах майже 22 тисячі легковиків. Тобто, квартальне падіння ринку дещо менше, проте також велике — наблизилось до 50%.

За словами експертів, зараз центр активності на авторинку змістився з центру України на захід. Також фахівці зазначають, що банки в Україні призупинили програми фінансування — лізингу та кредитування, а колись чверть нових авто купували саме таким чином.

«Швидкого відновлення продажів нових авто очікувати не варто. Щонайменше — до Перемоги України у війні», – підсумували в Інституті досліджень авторинку.

Джерело Інститут досліджень авторинку

Не пропустіть