Військовослужбовцям можна не компенсовувати збитки за ДТП: важливі деталі

Військовослужбовцям і військовим частинам не доведеться виплачувати компенсації за дорожньо-транспортні пригоди (ДТП). Таке рішення ухвалило Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ).

Як передає MMR, про це повідомляється на його офіційній сторінці відомства у Facebook.

Кошти для цього візьмуть із фонду захисту потерпілих.

«МТСБУ з метою підтримки захисників і захисниць України прийняло рішення не стягувати регреси в судовому чи досудовому порядку з військових частин чи військовослужбовців ЗСУ в випадку, коли вони стали винуватцями ДТП, не маючи чинного полісу ОСЦПВ, та замість них відшкодування постраждалим було здійснено з фонду захисту потерпілих МТСБУ (згідно п.41.1.а Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів»)», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що ця норма діятиме на період воєнного стану та півроку після його закінчення.

«МТСБУ з початку війни робить все можливе для підтримки українських громадян та ЗСУ. Наші захисники, військовослужбовці ЗСУ, зараз сконцентровані на головному завданні – обороні країни, тож ніщо не повинно відволікати їх від неї, навіть страхування», – повідомив генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.


Не пропустіть