Suzuki представила новий доступний кросовер, розроблений спільно з Toyota (Фото)

Компанія Suzuki представила в Індії новий кросовер Grand Vitara 2022 року.

Як стало відомо, в основі новинки лежить платформа Global C, яка дозволяє використовувати м’який гібрид або повноцінну гібридну силову установку від Toyota Yaris. Кросовери від Toyota та Suzuki будуть конкурувати з Hyundai Creta, Kia Seltos та Skoda Kushaq.

Оновлений Suzuki Vitara має передню підвіску McPherson та торсіонну балку ззаду. Якщо порівнювати новинку з Toyota Urban Cruiser Hyryder, то відмінності є у оформленні передньої частини кузова, корми та інтер’єру.

У салонах топових версій буде передбачено мультимедійний комплекс Smart Play Pro+ з 9-дюймовим екраном, цифрова панель приладів на 7 дюймів, а також кольоровий проекційний дисплей. У списку опцій вказана вентиляція передніх сидінь, панорамний дах, шкіряне оздоблення інтер’єру, аудіосистема Arkamys і навіть функція запуску двигуна з кнопки. Кількість подушок безпеки – від двох до шести залежно від виконання.

У моторну гаму увійшли дві гібридні установки. Перша базується на основі півторалітрового двигуна Suzuki K15C, який працює у поєднанні з 48-вольтовим стартер-генератором. Такий силовий агрегат видає 103 к.с. і 137 Нм крутного моменту. В ролі трансмісії виступає класична АКПП або МКПП з системою повного приводу.

Другу силову установку запозичили у Yaris. У її основі лежить бензиновий двигун Toyota M15A-FXE потужністю 92 к.с. і 122 Нм крутного моменту, а пару йому складає 79-сильний електродвигун у поєднанні з варіатором eCVT. Також до складу установки входить літій-іонний акумулятор, що дозволяє проїжджати до 25 км на електротязі.


Не пропустіть