В Україні можуть впасти ціни на вживані автомобілі

За прогнозами експертів, ціни на авторинку вже не коливатимуться настільки сильно, як на початку війни.

Ринок нових автомобілів в Україні перебуває в ненайкращому стані, і це, можливо, ще триватиме деякий час. Нішу, що звільнилася, на авторинку заповнюють угоди з вживаними автомобілями. В той же час, ціни на вживані автомобілі поступово знижуватимуться. Ринок цих машин створить багато робочих місць для українців, які втратили роботу через війну.

Про найближчу перспективу автомобільного ринку розповів аналітик Максим Орищак, передає centr-avto.com.ua.

За прогнозами експертів, ціни на авторинку вже не вагатимуться настільки сильно, як на початку війни. При цьому вартість авто можна поступово зменшити на 10–15%.

«Ціни на автомобілі в Україні в середньому не вагаються суттєво, але є тенденція до падіння на 10-15%. Причина в тому, що попит на велику техніку не може зростати через брак коштів у населення», – прогнозує Оріщак.

Після початку війни прибутки багатьох українців різко впали. Водночас, сімейні бюджети треба якимось чином поповнювати. Тому для багатьох людей ввезення автомобілів з-за кордону і продаж їх тут, в Україні, може стати джерелом доходу. Це може створити низку додаткових робочих місць на ринку праці.

Ще один ряд додаткових вакансій з’явиться у автомобільних майстернях. Зрештою, у них буде більше роботи завдяки продажу вживаних автомобілів: щоб вигідно продати вживаний товар, його потрібно привести до товарного стану.

Це непогано для автосервісів, бо завжди буде багато роботи. Це теж добрий бізнес для тих, хто зараз думає, як заробити», – сказав експерт.