Популярний дорожній знак залишив без прав тисячі водіїв в Польщі

У 2021 році понад 50 тисяч громадян Польщі позбавили водійських прав. Про це повідомляє U-News з посиланням на видання Inpoland.

За даними журналістів, більше 50 тисяч польських водіїв позбавили прав через перевищення швидкості в густонаселених районах. У більшості випадків громадяни ігнорують дорожній знак D42, який, як правило, стоїть далеко від будь-яких будівель.

Білі прямокутники з чорними контурами будинків попереджають водіїв про в’їзд у населені пункти, тому слід автоматично обмежити швидкість до 50 кілометрів на годину. Громадян, які рухаються не менше 51 км/год, можуть позбавити водійських прав на три місяці.

«Якщо, попри тимчасове вилучення водійського посвідчення, громадяни знову сідають за кермо, то при наступній зупинці поліцією позбавляються водійських прав на пів року. У разі наступного порушення заборони водіння правоохоронці зобов’язані вилучити документ назавжди. Окрім позбавлення водійських прав, на водія, який перевищив швидкість більш ніж на 50 км/год у населених пунктах, також накладається штраф (мінімум 1500 злотих) та також нараховується щонайменше 10 штрафних балів», — попереджають журналісти водіїв, серед яких можуть бути українці.


Не пропустіть