Чи буде в Україні морозостійке дизельне пальне: до чого готуватись українцям

Розповідаємо, що відбувається з дизельним пальним на ринку та чого очікувати українцям взимку

Проблем в Україні не буде з поставками дизельного пального з зимовими характеристиками. Країни, які мають схожі кліматичні умови, зможуть забезпечити український ринок морозостійким ДП.

Про це повідомляє директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн у своєму Facebook.

Що буде з ДП взимку
Постачання морозостійкого ДП зможуть забезпечити Польща, Литва та Німеччина. Також йдуть переговори щодо постачання арктичної марки ДП. Така марка застигає при температурі -32°C, а звичайне паливо з зимовими характеристиками застигає до -20°C. Однак ціни на “арктику” дорожче, ніж на звичайну зимню марку.

Також у переговорах українці пропонують додавати до дизельного пального повітряний газ. Це може зацікавити НПЗ, тому що авіапаливо наразі дешевше ніж дизельне.

Які ціни на дизельне пальне
Після котирування на світових нафтових біржах, низка операторів підняли ціни на дизельне пальне. Деякі мережі підняли ціну на 0,50 коп./л, тепер там ДП коштує:

Shell – 53,99 грн/л;
БРСМ-Нафта – 52,14 грн/л;
Chipo – 52,20 грн/л.

Станції, які підняли ціну на 1 грн/л на ДП в мережах – Укр-Петроль – 50,60 грн/л та Олас – 53,90 грн/л. Також підняли ціну на станціях VostokGaz та Mangо, там ДП тепер коштує 52,39 грн/л та 52,19 грн/л.

Джерело progroshi.news

Не пропустіть