Японський автоконцерн Mazda залишає Росію

Автоконцерн Mazda продав російській групі “Соллерс” свою частку у спільному підприємстві “Мазда Соллерс Мануфекчурінг Рус” у Владивостоці, де раніше випускали автомобілі японської марки. Вартість угоди склала один євро, йдеться у звітності японської компанії, пише svoboda.org.

Частка була продана 24 жовтня. Mazda залишає за собою право викупити частку назад за ту саму суму протягом трьох років. Збиток від передачі частки автоконцерн оцінив у 12 мільярдів єн (82 мільйони доларів).

У «Соллерс» повідомили, що у 2023 році компанія перезапустить завод із новою модельною лінійкою автомобілів. До відходу Mazda на підприємстві випускали моделі CX-5, CX-9 і Mazda6.

Про плани піти з російського ринку також оголосив японський виробник вантажівок та пікапів Isuzu. Раніше компанія спростовувала інформацію про те, що вона збирається припинити свою діяльність у Росії. Виробництво на заводі Isuzu в Ульяновську було припинено у березні цього року.

– Після початку війни в Україні Mazda припинила постачання автозапчастин до Росії. Наприкінці квітня компанія призупинила роботу підприємства.

– Раніше через вторгнення в Україну Росію залишили такі автомобільні бренди як Ford, Mercedes-Benz, Renault, Nissan.

Джерело newssky.com.ua

Не пропустіть