Продажі авто з пробігом стабілізуються. Що відбувається із вторинним ринком автомобілів в Україні

Експерти Інституту досліджень авторинку проаналізували статистику реєстраційних операцій у листопаді 2022 року та визначили, що відбувається з продажами вживаних легкових машин.

Як зазначають експерти, в жовтні українці придбали 84,8 тис. вживаних автомобілів. Це на −42,2% менше, ніж за аналогічний період минулого 2021 року та майже так само (на −0,1% менше), ніж у листопаді поточного року.

Частка внутрішніх перепродажів при цьому залишається стабільно високою: 81,5% за підсумками листопада. Імпорт авто з пробігом з-за кордону склав лише 18,5% від загальної кількості придбаних вживаних легковиків.

«Можна стверджувати, що український авторинок в сегменті продажів вживаних авто стабілізувався. І це — всупереч терористичним атакам росії на енергетичну інфраструктуру і перебої з електропостачанням. Загалом же активність на вторинному ринку зменшилася приблизно на 40%, якщо порівнювати із минулорічними показниками», – йдеться у повідомленні.

Загалом від початку 2022 року українці придбали на внутрішньому ринку 642,3 тис. легковиків, а з-за кордону привезли ще 388 тис. вживаних авто (більшість, понад 200 тисяч — під час періоду «нульового» розмитнення).

Джерело Інститут досліджень авторинку

Не пропустіть