Вживані авто з Китаю можуть хлинути до України

Китай оголосив про розширення експорту старих автомобілів. Як стало відомо MMR, 14 регіонів отримали дозвіл на експорт автомобілів із пробігом.

Спочатку експортувати автомобілі з вторинного ринку могли лише десять адміністративних одиниць. Процедура отримання дозволу від уряду – трудомісткий та енерговитратний процес.

«Адміністративні одиниці, які отримали такий дозвіл, повинні розробити стандарти допуску на ринок уживаних автомобілів для місцевих підприємств, регламентувати процедури відбору та надати підтримку у веденні експортного бізнесу компаніям, які мають доступ до вживаних автомобілів, канали збуту за кордоном та здатні надавати післяпродажне обслуговування», — йдеться у повідомленні.

Крім того, регіони зобов’язані створити всі необхідні умови для експорту. До них входить спрощення процедур реєстрації угод купівлі-продажу, отримання ліцензії, і навіть митне оформлення.

Українці вже активно експортують з Піднебесної електромобілі. Невдовзі до електричних моделей можуть приєднатися і вживані машини з традиційними двигунами.


Не пропустіть