Експерти розкритикували повернення техогляду автомобілів

В Україні знову почали активно обговорювати тему повернення техогляду з 2023 року. Водночас деякі фахівці виступають проти повернення техогляду для всіх авто, оскільки до самої процедури є чимало питань.

За словами заступника міністра фінансів Олександри Кави, тему обов’язкових техоглядів для легкових автомобілів просувають компанії, які хочуть заробляти на цьому.

Також він нагадав, що договір про асоціацію України та ЄС, на який посилаються ініціатори повернення техогляду, передбачає лише обов’язковий технічний контроль для транспортних засобів, які виїжджають з України до ЄС.

Раніше повідомлялось, що вже у 2023 році в Україні можуть повернути обов’язковий технічний огляд як вантажних, так і легкових автомобілів. Відповідно до нового законопроєкту, легкові автомобілі (можуть перевозити до 9 пасажирів) повинні пройти технічний огляд не пізніше ніж через 4 роки після дати першої реєстрації, а після цього – кожні 2 роки. Якщо авто використовується для комерційних пасажирських перевезень (наприклад, в службі таксі), техогляд потрібно проходити щорічно.


Не пропустіть