В Україні очікуються зміни з «автоцивілкою»: деталі

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев подав до ВР законопроект про обов’язкову «автоцивілку».

Про це нардеп повідомив у своєму Telegram-каналі, пише «Телеграф».

Обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ), а в народі «автоцивілка» — це найбільш поширений вид страхування авто в Україні.
На даний момент страхування авто в нашій країні здійснюється згідно із Законом «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», який було прийнято 20 років тому. Відтоді багато змінилося, тому законодавча норма вимагає оновлення, щоб задовольнити сучасні потреби як споживачів, так і учасників ринку.

Крім того, новий законопроект приведе страхування авто в Україні у відповідність до вимог ЄС, адже при його складанні враховували найкращий європейський досвід.

Також Данило Гетманцев перерахував проблеми, які новий законопроект щодо страхування авто дозволить вирішити. Серед них:

  • недосконалість процедур розрахунку та здійснення страхової виплати щодо відшкодування збитків, заподіяних внаслідок ДТП;
  • низький ліміт відповідальності страховика;
  • державне регулювання ціноутворення з цього виду страхування;
  • низька ефективність системи управління Моторного (транспортного) страхового бюро України та обмежена роль держави у контролі його діяльності.

  • Не пропустіть