Топ-5 помилок, які не варто допускати з авто взимку

Взимку на автомобілістів чекає чимало турбот через погодні умови, тому слід знати які поради ефективні, а які лише “вбивають” ваше авто.

Водіям розповіли про шкідливі зимові “лайфхаки”, яких краще уникати, щоб не зашкодити машині.

    Високі обороти на непрогрітому двигуні. Сучасним двигунам не потрібний прогрів, але й витискати понад 2 тисячі оборотів доки стрілка не підніметься до робочої температури – не можна. За температури нижче 0 градусів варто почекати 1-2 хвилини після заведення двигуна, і вже потім починати рух.
    Розморожувати двері окропом. Це дуже шкідливо для автомобіля, оскільки застосування гарячої води може пошкодити фарбу, а ущільнювачі потребуватимуть заміни. Якщо окріп розморозить лід, то гаряча вода може потрапити у механізм замка, після чого він також може замерзнути.
    Відчиняти двері машини силою. Це можна робити, але такий метод може призвети до того, що ущільнювачі порвуться, або зламається ручка. Без спеціального розморожувача краще спробувати відчинити задні дверцята, які зазвичай не так сильно примерзають.
    Використовувати рідини по типу WD-40. Такі засоби не “лікують” усі проблеми автомобіля, разом із вологою ця рідина видаляє з поверхонь абсолютно все, зокрема й масло. До того ж WD-40 прискорює знос деталей.
    Нагрівати двигун до робочої температури. Двигун можна трохи прогріти, доки водій зчищатиме сніг з корпусу авто. І вже тоді можна буде сідати за кермо, прогрівати амортизатори, підсилювач керма і масло в трансмісії.
Джерело uamotors.com.ua

Не пропустіть