Водіям хочуть заборонити користуватися автопілотом Tesla – причина

Поки що обмеження торкнуться лише водіїв автомобілів Tesla.

Останнім часом компанія Tesla активно тестує автопілот у своїх автомобілях. Йдеться про повністю автономну систему, яка має працювати без участі людини. При тестах від водіїв потрібна максимальна концентрація і зосередженість. На жаль, зберігати концентрацію на дорозі можуть не всі, тому Tesla вирішили відключати злісним порушникам цю функцію.

Так, останнє оновлення для американських електромобілів передбачає відключення автопілота як покарання для неуважних водіїв. Повідомляється, що заборона використання автопілота протягом певного терміну буде вводитися для тих водіїв, де автомобіль відключав автопілот більше ніж 5 разів через недотримання правил використання, передає InsideEVs.

Як відомо, якщо автомобіль Tesla подає водієві певні сигнали, він повинен підключитися до процесу керування авто. Якщо водій цього не зробить, то автопілот вважає і система примусово відключитися. Наразі за 5 таких примусових відключень передбачено тимчасову заборону на використання автопілота протягом двох тижнів.
Зазначимо, що раніше ситуація з обмеженням роботи автопілота була ще жорсткішою. Так, до оновлення система повністю видаляла користувачів із системи бета-тестування без пояснення причин та оголошення зразкових термінів повернення. Відновлювати доступ для водіїв могли як за тиждень, так і за кілька місяців.

Джерело auto.bigmir.net