У Toyota розповіли, скільки автомобілів планують випустити у 2023 році

Toyota Motor третій рік поспіль утримує лідерство серед світових автовиробників за кількістю нових автомобілів. Найбільший японський автоконцерн Toyota Motor розраховує в 2023 році виробити до 10,6 млн. транспортних засобів. Про це йдеться у заяві, опублікованій у понеділок на сайті автоконцерну.

“Тим часом, як і минулого року, зберігається неясність, викликана проблемами з постачанням деталей, у тому числі напівпровідників. У зв’язку з цим наш прогноз з випуску також враховує можливість зниження обсягів виробництва близько 10%”, – наголошується в заяві Toyota.

Toyota Motor третій рік поспіль утримує лідерство серед світових автовиробників за кількістю нових автомобілів. Toyota Motor ще не опублікувала дані за весь 2022 рік, проте проміжна статистика за період з січня по листопад свідчить про те, що вона разом з виробниками Daihatsu Motor і Hino Motors, що входять до групи компаній Toyota, продала 9,56 млн автомобілів. При цьому продажі однієї лише Toyota склали 8,77 млн автомобілів.

У 2021 році Toyota реалізувала 10495548 автомобілів, що стало найбільшим показником у світі. При цьому виробництво нових машин, порівняно з 2020 роком, зросло на 9,4% і досягло позначки 10 076 246.


Не пропустіть