Mercedes розпочала перші поставки Mercedes-AMG One обмеженого тиражу (Фото)

Після п’яти з половиною років відтоді, як Mercedes-AMG представив концепт Project One. Лише у червні 2022 року дебютувала наступна серійна версія без слова «Проект». І ось почалися поставки машини з двигуном F1. Ті, хто підглядає з Аффальтербаха, вирушили в соціальні мережі, щоб показати три зображення, на яких зображено перший автомобіль клієнта.

Гіперкар з німецькими номерними знаками «ON1» переважно чорний, але із зеленими акцентами Petronas та численними білими трикінцевими зірками в задній частині. Кінчик повітроводу на даху пофарбований у червоний колір, а на передній решітці видно білий напис «AMG». Справжній гоночний автомобіль для доріг, найшвидший серійний автомобіль, дозволений до використання на дорогах Нюрбургрингу, Хоккенхайма та Ред Булл Рінг, випущений обмеженим тиражем всього 275 екземплярів.

Невідомо, кому належить перший One, але гонщики Формули-1 Льюїс Хемілтон, Ніко Росберг та Девід Култхард хотіли купити електрифікованого звіра ручної роботи. The Sun написала ще у вересні 2017 року, що Льюїс Хемілтон хоче отримати дві машини, одна з яких буде його батьком. Також повідомлялося, що новинки отримають магнат нерухомості Менні Хошбін, актор Марк Волберг та зірка тенісу Іон Циріак. Вони входять до 275 клієнтів марки.

Виробництво моделі розпочалося у серпні 2022 року. Автомобілі збираються на заводі AMG в Ковентрі, Великобританія. Складна гібридна трансмісія з 1,6-літровим двигуном V6 з турбонаддувом та чотирма електродвигунами виробляється підрозділом надпотужних силових агрегатів Mercedes-AMG у Бріксворті.


Не пропустіть