В Україні продовжують скасовувати штрафи за «євробляхи» на суму в 170 тис. грн

Суд визнав незаконним накладений штраф у 170 тис. грн по «євроблясі», ввезеній у 2019 році.

Як стало відомо, громадянин Туреччини ввіз у липні 2019 року на територію України автомобіль в митному режимі «тимчасове ввезення» строком на 1 рік. Автомобіль не було вивезено аж до 2022 року внаслідок карантину, а потім через початок повномасштабної війни.

У листопаді 2022 року митниця склала відносно даного громадянина протокол про адміністративне правопорушення за частиною 6 статі 481 Митного кодексу. Суд присудив водію сплатити за такі дії 170 тис. грн штрафу.

Адвокати подали апеляційну скаргу. У ній правозахисники аргументували, що на момент ввезення цього автомобіля не були чинними норми частини 6 статті 481 Митного кодексу в новій редакції, які передбачають збільшені розміри штрафів. Таким чином водій ТЗ не може нести відповідальність по закону, який не діяв на час ввезення автомобіля.

Апеляційний суд погодився, що на момент ввезення автомобіля дії громадянина підпадали під дію частини 3 статті 481 Митного Кодексу у «старій» редакції і скасував вищезгадану постанову. Тепер громадянин Туреччини не повинен платити штраф у розмірі 170 тис. грн.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть