В Україні суттєво посилили покарання за непройдений техогляд автомобіля

В Україні водій отримав за рішенням суду 5 діб адміністративного арешту за те, що керував автомобілем без пройденого технічного огляду.

Як стало відомо, під час руху працівники поліції зупинили автомобіль, який не пройшов перевірку технічного стану. На перший раз водій отримав постанову із накладенням штрафу 340 грн. на підставі частини 3 статті 121 КУпАП. Водій штраф оплатив.

Відповідно до частини 3 статті 121 КУпАП керування водієм транспортним засобом без проходження перевірки технічного стану передбачає накладення штрафу в розмірі 340 грн. (Для автомобілів, які повинні проходити такий технічний огляд). За повторне вчинення протягом року такого ж порушення передбачає накладення штрафу в розмірі від 850 грн до 1700 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.

У даній справі в суд призначив порушнику стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на 5 діб (Постанова суду від 30.03.2023 у справі № 734/848/23).

Поки що, це поодинокий випадок, але чимало водіїв можуть отримати покарання у вигляді арешту.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть