Знамениту Mazda RX-7 з «Форсажу» пустять з молотка в США (Фото)

Культову Mazda RX-7 з Форсажу продадуть на аукціоні. Торговий дім Mecum має намір реалізувати унікальний автомобіль, створений спеціально для персонажа Віна Дізеля Домініка Торетто з першого «Форсажу». Ліврея змінена тому, що та сама Mazda RX-7 знімалася в продовженні «Форсажу», проте за кермом був Аморі Ноласко в образі Оранжа Джуліуса. Є документи, що підтверджують історію автомобіля, тому автентичність не викликає сумнівів.

“Зоряна” Mazda RX-7 за технікою повторює звичайне купе: під капотом 1,3-літровий турбований роторний двигун 13B потужністю 260 кінських сил, тяга передається на задню вісь через 5-ступінчасту “механіку”. Із кумедних опцій – вогняний вихлоп, який не можна використовувати на дорогах загального користування. А ось упорскування закису азоту, як у фільмі, реальна машина не має.

У списку доробок інтер’єру та екстер’єру – обважування Versus, нестандартний капот, кастомні 18-дюймові колісні диски, крісла-ковші Sparco з гоночними ременями безпеки, а також червоно-жовтогарячі наклейки. Для спорткара 1993 року випуску купе чудово збереглося, до того ж нещодавно було замінено шини, проводку, обслужено двигун і трансмісія.

Аукціонний будинок Mecum вважає, що за Mazda RX-7 вдасться отримати від 175 до 250 тисяч доларів. Торги розпочнуться у середині травня.


Не пропустіть