Автомобільний завод «АвтоКрАЗ» знову опинився в епіцентрі скандалу

Один із найбагатших українців Костянтин Жеваго має намір оскаржити націоналізацію кременчуцького автомобільного заводу «АвтоКрАЗ» і вже готує позов до Верховного Суду. Про це він розповів в інтервʼю Forbes Ukraine.

Жеваго повідомив, що планує діяти в межах чинного законодавства.

«Процедура дозволяє йти з позовом одразу до Верховного Суду. Готуємо… Я «АвтоКрАЗом» дуже пишаюся. Подивіться на фон за моєю спиною. Це ракетний комплекс «Нептун», який стоїть на шасі КрАЗу. Оці ракети героїчно і символічно потопили крейсер Москва», – заявив він.

Також К. Жеваго зазначив, що підприємство було готове надати гарантії виконання держзамовлення, але на умовах передплат.

«Готові покласти долари на рахунки будь-якого державного банку і надати гарантію на всю суму передплати, що ви ці гроші отримаєте, якщо ми не поставимо автомобілі. Натомість нам пропонують контракти без передплати, а потім не платять рік, два, три… Змінюється курс, маємо суди, карні справи», – пояснив він.

Нагадаємо, підприємство «АвтоКрАЗ» Костянтина Жеваго було примусово переведено у власність Міноборони.

Кременчуцький автомобільний завод («АвтоКрАЗ») — один з найбільших в Європі виробників великовантажних автомобілів. На шасі автомобілів КрАЗ монтуються підйомні крани, паливозаправники і спецтехніка для нафтогазового і лісопромислового комплексів.